BB voor Radboudumc

In 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met het Radboudumc in Nijmegen om de plantenborders van het ziekenhuis nieuw leven in te blazen met “goed groen”. Samen streven we naar een heilzame, helende omgeving voor patiënten en medewerkers.

Wij zijn van mening dat een groene leef- en werkruimte de kracht heeft om te genezen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een plant-rijke omgeving de geestelijke gezondheid van patiënten bevordert door middel van stressvermindering en het verlagen van de bloeddruk. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat ziekenhuispatiënten die vanuit hun raam uitzicht hebben op groen gemiddeld een kortere ziekenhuisopname ervaren.

Onze beplantingsontwerpen bestaan uit honderden verschillende soorten planten, waardoor deze nieuwe plantenborders 365 dagen per jaar in bloei kunnen staan. Door dit gevarieerde aanbod aan planten creëren wij een verrassende, helende entree voor diegene die het lastig vinden om het ziekenhuis te bezoeken of net slecht nieuws ontvangen hebben. Dit direct contact met de natuur vrolijkt op en straalt rust uit. We kijken ernaar uit om de voordelen van groen te delen met ziekenhuizen en om helende ruimtes voor iedereen te creëren.

Nieuws & Actueel