Wat wij doen

Onze projecten bieden waarde in vele sectoren: van stedenbouw tot zorg en van horeca tot corporaties. Natuurlijk kunnen wij binnen twee weken een groen kantoor aanleggen maar ons aanbod is meer dan dat.

Creëren Strategische Groenvisie

Blooming Buildings werkt in de basis vanuit system thinking. We zien beplanting niet als losstaand element maar laten het werken voor de aspecten die onze opdrachtgevers belangrijk vinden. We stellen samen vast welke doelen de beplanting moet dienen: verhoogde zichtbaarheid, duurzaamheid, biodiversiteit, gelukkige werknemers of gewoon een mooi uitzicht. 

Ontwerp & Beplantingsontwerp

Vanuit de visie ontstaat het ontwerp. We kijken zowel op grote lijnen als in het detail integraal: hoe sluiten we het beste aan op de omgeving en met welke elementen (beplanting en niet-beplanting) versterken we het beoogde doel. Voor binnen en buiten kijken we met een placemaking blik. We maken geen onrealistische render maar een realistisch voorstel op het hoogste niveau. Per locatie creëren we op basis van de wensen en omstandigheden een gedetailleerd plan. Voor maatgemaakte materialen werken we samen met vaste timmerlieden, smeden, keramisten en interieurbouwers.

Aanleg & Uitvoering

We werken uiterst zorgvuldig en zorgen dat een project er niet alleen bij oplevering mooi uitziet maar ook tien jaar later. Daarom geven we veel aandacht aan de grond en aan de gebruikte materialen. Tijdens de aanleg trachten we zo min mogelijk logistieke, geluids- of andere overlast te geven; of dat op een ziekenhuisterrein is of in een kantoor. Zo nodig leggen wij kantoorinterieurs buiten werktijd aan. Ook tijdens de uitvoering opereren we zo duurzaam mogelijk.

Lange termijn Kwaliteit & Beheer

We zorgen er voor dat wat mooi is mooi blijft en dat de beplanting goed en duurzaam beheerd wordt. Als wij dat zelf doen leveren wij verzorgers ‘op fietsafstand’ die zorgen dat de aanleg regelmatig goed beheerd wordt vanuit een integrale duurzame benadering. Als er voorkeur is voor andere verzorging (bv. vanuit lopende contracten) dan begeleiden wij deze partij bij het beheer, zowel bij overdracht als daarna. Met onze intensieve, fijnmazige, beheersaanpak is de beeldkwaliteit continu hoger, tegen gelijke kosten.