Sustainable Streets

Groei
mee

Vergroening is een essentieel onderdeel van een duurzame stad. De roep om klimaatadaptatie in steden vraagt een proactieve aanpak in het toepassen van groen in de stad. Blooming Buildings helpt overheden, ondernemers en organisaties om duurzame ambities om te zetten in groene gebieden die bezoekers aantrekken.
  • Veerkrachtige omgeving
  • Blije bezoekers
  • Natuurinclusieve gebouwen
  • Duurzaam resultaat
Vergroening als verduurzaming

Grootschalige stedelijke vergroening is een essentieel onderdeel van verduurzaming. Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en slechte luchtkwaliteit vragen om snelle en professionele vergroening van de stad. Een groene stad maakt inwoners veerkrachtiger, gezonder en gelukkiger door een antwoord te bieden op o.a. hittestress en wateroverlast. Met name in bestaande bouw ziet Blooming Buildings tal van kansen om de stad levendig en natuurinclusief te maken.

 

 

 

 

Groene stad door placemaking

Naast de vele voordelen voor het milieu hebben natuurinclusieve stadsstraten een verhoogde aantrekkingskracht voor bezoekers. Doormiddel van het collectief organiseren en toepassen van vergroening en verduurzaming kunnen gebieden met een teruglopende aantrekkingskracht opnieuw tot leven worden gewekt. Blooming Buildings heeft ervaring met het verenigen van ondernemers, vastgoedeigenaren en overheden om samen een groene en levendige stadsstraat te realiseren.

Secret Village Amsterdam

 

Vanaf 2015 transformeerde Blooming Buildings de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam in een groen en duurzaam stedelijk gebied als onderdeel van het project Secret Village. Dit project voerde we uit als stichting Green City Buzz, de voorganger van Blooming Buildings. Samen met de ondernemers, eigenaren en gemeenten voerde we verschillende verduurzamingsprojecten uit om het gebied weer op de kaart te krijgen.

Van grijze stad naar groene stad

Onze service

 

Blooming Buildings helpt u om het fysieke domein op een professionele manier te vergroenen. Wij ondersteunen in verschillende onderdelen. Zo adviseren wij in groenvisies voor Gemeenten of koepelorganisaties zoals een BIZ. Daarnaast hebben we ervaring in het activeren van vastgoedeigenaren waaronder investeringsfondsen en beheerders. Ook kunnen wij visies uitwerken in ontwerpen, een plan van aanpak en organiseren wij de realisatie en het beheer. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Neem contact op!

Daan Verhorst
Duurzaamheid & projectmanagement
d.verhorst@bloomingbuildings.nl

Nieuws & actueel