De waarde van groen

Goed groen is een groot goed. Planten hebben een diverse waarde: zowel voor mens, milieu als economie. Door onze integrale aanpak weten wij de waarden te maximaliseren.

Een levendige omgeving

Onze steden zijn drukker, warmer en stressvoller. Ook de binnenstad staat onder druk: online verkoop maakt centra leeg en onaantrekkelijk. De structurele vergroening van de stad door geveltuinen, groene wanden en borders verzacht en verkoelt de omgeving en maakt deze veerkrachtiger voor extreem weer. Als een belangrijk onderdeel van placemaking trekt mooie beplanting bezoekers en geeft het gebieden een nieuwe beleving. Kortom, groene steden maken levendige steden.

Een aantrekkelijk gebouw

Onderscheidende beplanting verhoogt de (verhuur)waarde van uw pand tot wel 30% en maakt het een rendabele, duurzame investering. Daarnaast maakt vergroening gebouwen ook toekomstbestendig en mensen gelukkiger en productiever. Daktuinen, groene gevels en geveltuinen verkoelen, en vertragen de afvoer van regenwater.

Een gezonde omgeving

Een groene omgeving is een gezond decor. Naast de luchtzuiverende werking van planten dragen ze veel bij aan een prettige leefomgeving. Wist u bijvoorbeeld dat een groen uitzicht zorgt voor een sneller herstel na ziekte of operatie? Ook het ziekteverzuim onder medewerkers kan worden verlaagd door beplanting. Wij vertalen wetenschappelijke inzichten naar een groene, gezonde werk- en leefomgeving die meetbaar impact heeft op het fysieke en mentale welbevinden. 

Een stressvrije werkplek

Kantoorplanten, binnentuinen en groene werkplekken zorgen voor een gezonde werkomgeving die ook stress verlaagt. Ook draagt interieurbeplanting bij aan een goede luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Door verbeterde output en lager ziekteverzuim is er een significant hogere productiviteit. Wij realiseren ook uitnodigende en comfortabele werk- en vergaderplekken in de buitenlucht.

“Wij zijn op een missie”

 

Tanja van der Knoop is de oprichter van Blooming Buildings.

Met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven (o.a. private equity en strategy consulting) en vanuit een persoonlijke overtuiging was zij vanaf 2005 betrokken bij het motiveren van bedrijfstakken, waaronder de bouw en venture capital, tot verduurzaming. Daarnaast transformeerde zij in privé een terrein van meerdere hectaren tot een uitzonderlijk groen gebied en deed zo diepe kennis op van groenontwerp, -aanleg en beheer. Zij herkende de urgentie om grootschalig, kwalitatief steden te vergroenen.

Vanaf 2016 zette zij zich hiervoor in, eerst vanuit een stichting, later vanuit het bedrijf. Samen met een team van professionals, dat goed op elkaar ingespeeld is, ontwerpt, begeleidt en realiseert zij de mooiste groenprojecten. Door het samenbrengen van verschillende disciplines creëert zij een nieuwe benadering vanuit een hoger abstractieniveau. Dit uit zich in projecten van uitzonderlijke kwaliteit, die zich onderscheiden met hun toegevoegde waarde.

Tanja van der Knoop
Directeur Blooming Buildings