Groene beplanting als onderdeel van healing environment ziekenhuis Radboudumc

Goede beplanting is een essentieel onderdeel van een healing environment

Het Radboudumc ziekenhuis stond voor de uitdaging om de entree aantrekkelijker en onderdeel van healing environment te maken voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het brede uitgangspunt was om de plantenborders van het ziekenhuis nieuw leven in te blazen met “goed groen”. Samen streven we naar een heilzame, helende omgeving voor patiënten en medewerkers.

Goede, diverse beplanting als onderdeel van een Healing Environment of helende omgeving

Een groene leef- en werkruimte draagt bij een genezing. Het is wetenschappelijk bewezen dat een plant-rijke omgeving de geestelijke gezondheid van patiënten bevordert door middel van stressvermindering en het verlagen van de bloeddruk. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat ziekenhuispatiënten die vanuit hun raam uitzicht hebben op groen gemiddeld een kortere ziekenhuisopname ervaren.

Onze beplantingsontwerpen bestaan uit honderden verschillende soorten planten, waardoor deze nieuwe plantenborders 365 dagen per jaar in bloei kunnen staan. Door dit gevarieerde aanbod aan planten creëren wij een verrassende, helende entree voor diegene die het lastig vinden om het ziekenhuis te bezoeken of net slecht nieuws ontvangen hebben. Dit direct contact met de natuur vrolijkt op en straalt rust uit. We kijken ernaar uit om de voordelen van groen te delen met ziekenhuizen en om helende ruimtes voor iedereen te creëren.