Onze missie: Making Urban Nature Happen

Making Urban Nature Happen! Omdat het moet.

Meer dan de helft van de mensen op aarde woont in steden. In al die steden is er steeds minder ruimte voor de natuur.
En dat is slecht nieuws…

Want door de klimaatverandering worden de zomers heter en droger, de winters natter en de regenbuien heviger. Steen en beton houden de hitte vast, water juist weer niet. Bovendien neemt de biodiversiteit af, waardoor de natuurlijke balans zoekraakt.

Ook voor de mens zijn de gevolgen desastreus. We hebben natuur nodig om gezond te blijven. Zowel lichamelijk als geestelijk.
Natuur zorgt voor zuurstof. Helpt ons ontspannen. En brengt ons met elkaar in verbinding. Een groene omgeving wordt al te vaak gezien als een luxe, maar dat is het niet. 

Het is een basisrecht. 

Bij Blooming Buildings zien we het als onze missie om de magie van de natuur terug te brengen naar de stad en zo versteende gebieden weer leefbaar te maken. D met kennis van zaken bestaande gebouwen binnen én buiten te vergroenen, maken we onze steden mooier en klimaatbestendig, stimuleren we de biodiversiteit en versterken we de sociale verbondenheid. Zo zorgen we ervoor dat mensen gezonder en gelukkiger worden en voegen we écht waarde toe aan stedelijke gebieden.

Om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties in leefbare steden kunnen wonen en werken, is het pure noodzaak vandaag al te beginnen met vergroenen. Gelukkig zijn wij er. En hebben we goed nieuws… Wij regelen dit.

Lees onder de afbeelding verder hóe wij dit doen.

Reguliersdwarsstraat vergroend met gevelgroen en geveltuinen door Blooming Buildings

Hoe brengen wij dit in praktijk

Ergens in het jaar 2015 werd het ons duidelijk: de wereld is in rap tempo aan het verstenen. Om stedelijke gebieden leefbaar te houden, is het bittere noodzaak om te vergroenen. Als eerste wapenfeit pakten we het gebied van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam aan. Diverse klimplanten en gevelborders zorgden ervoor dat de visuele aantrekkingskracht, de biodiversiteit en de sociale cohesie groeiden. Met als bijkomend effect een grotere toeloop en stijgende omzet voor ondernemers en een fijnere leefomgeving voor bewoners en bezoekers. 

Inmiddels heeft Blooming Buildings tientallen projecten gerealiseerd en vele bedrijfsgebouwen, monumenten en openbare ruimtes in weelderige oases omgetoverd. Een divers en uitgebalanceerd team van ontwerpers, asset managers, projectleiders en beheerders doet er alles aan om met veel liefde voor en kennis van de plantenwereld positieve impact te maken.

Wij ontwikkelen, realiseren en beheren onderscheidende, biodiverse beplanting voor gebouwen en gebieden. Hiermee willen we toonaangevend zijn in mogelijkheden en kwaliteit. Zo creëeren we waarde: Esthetische, Ecologische, Sociale en Financiële waarde. We bieden 365 dagen per jaar uitstekende beeldkwaliteit, dragen bij aan biodiversiteit en klimaatadaptatie, we zorgen ervoor dat mensen betere leef-en werkomstandigheden ervaren en bij elk project vertalen we dit in een concrete financiële meerwaarde zoals o.a. verhoogde waarde van het vastgoed of oplossen van leegstand.

Zo werken we concreet aan leefbare, toekomstbestendige steden en gebouwen: Blooming Buildings. Making Urban Nature Happen!