Ons team

Als team streven we ernaar om in elk project de kracht van groen optimaal in te zetten. Met oog voor kwaliteit en liefde voor natuur. We combineren onze achtergrond in landschaps- en stedelijk ontwerp, duurzaamheid, groen erfgoed, projectmanagement en groen vakmanschap om het beste resultaat te creëren. In dit ecosysteem zorgen we ervoor dat we samen met opdrachtgevers en partners blijven vernieuwen, net als ons vakgebied.

Wij geloven sterk in de kracht van planten voor een positieve impact op mensen, de planeet en investeringen. We zijn trots op ons diverse en inclusieve team, waarin iedereen deze overtuiging deelt en we nodigen iedereen die zich hierin herkent uit om te solliciteren. We staan volledig voor het aannemen en bevorderen van individuen uit alle achtergronden, die elk hun eigen perspectief, ideeën en ervaringen meebrengen. In ons team heeft iedereen de vrijheid om hun mening te geven, te groeien in hun carrière en deel uit te maken van een oprecht betrokken en impact-gedreven team. 

Samen zorgen we elke dag dat onze missie gerealiseerd wordt: Making Urban Nature Happen!

Wil je ons komen versterken? Kijk hier voor onze actuele vacatures.

Tanja

Directeur/oprichter

Haar passie voor natuur, gecombineerd met jarenlange ervaring in strategy consulting, private equity en landgoedbeheer Lees meer…

Haar passie voor natuur, gecombineerd met jarenlange ervaring in strategy consulting, private equity en landgoedbeheer zet Tanja in voor grootschalige vergroening van steden, ten bate van mens en milieu.

Olivia

Groenontwikkelaar

Met een achtergrond in bouwkunde en asset management is Olivia onze verbindende schakel tussen vastgoed en groen. Lees meer…

Onze verbindende schakel tussen vastgoed en groen. Haar achtergrond in bouwkunde en assetmanagement biedt Olivia de gelegenheid helder inzicht te geven in de toegevoegde waarde van beplanting voor een bebouwde omgeving. Voor elk beplantingsproject stelt ze een op maat gesneden business case op voor onze opdrachtgevers, zodat de diverse stakeholders kunnen worden meegenomen in de plannen. Naast deze rol, is ze voor vele projecten de drijvende kracht in de uitvoering. Olivia is opgegroeid in Diemen, waar de natuur nooit ver weg is. Een werkdag van Olivia begint met een ijskoude douche, waarna ze op de motor naar ons kantoor aan de Bloemgracht rijdt, overlegt met Tanja, werkt aan een businessplan, diverse telefoontjes pleegt om diverse stakeholders op één lijn te krijgen of naar een van onze projecten rijdt om het daar te plekke te regelen. Getting it done staat op haar voorhoofd getatoeëerd.

Keely

Chief Plant Officer

Keely is met recht een plant whisperer. Expert in styling, aanleg en verzorging van beplanting. Lees meer…

Voordat ze bij Blooming Buildings begon (ergens in 2021), werkte Keely in een Nieuwzeelands brunchcafé in Amsterdam. Wekelijks hoogtepunt: de planten verzorgen. Opgegroeid in Australië was ze gewend aan een grote tuin en veel natuur. Dus toen ze in Amsterdam eindelijk een woning met een dakterras had, ging ze helemaal los. En zo leidden de wegen als vanzelf naar Blooming Buildings. Keely begon als beheerder. Inmiddels mag ze zich Chief Plant Officer noemen. Als CPO coördineert en begeleidt ze de beheerders, helpt ze bij de aanleg van onze projecten en bedenkt ze de ontwerpen voor de interieurbeplanting. Haar ambitie? Ze wil de wereld beter maken met planten. Het verschil maken door met je handen in de aarde te zitten. Haar favoriete plant is de gingko in het Maaskantpark dat ze mee hielp ontwikkelen voor het Groot Handelsgebouw. De gingko is een Japanse notenboom die bijzonder goed bestand is tegen hitte en al bestond toen hier nog dinosauriërs rondliepen. Dat een boomsoort die al zoveel heeft overleefd nu gewoon in Rotterdam staat, geeft hoop.

Nikos

Head of Design Team; Visual & Spatial Designer

Zijn liefde voor architectuur bracht Nikos naar Blooming Buildings, Lees meer…

Toen Nikos begon bij Blooming Buildings was hij in het bezit van zo’n twintig planten. Inmiddels heeft hij er ruim vijftig. Zijn liefde voor planten was altijd al groot, maar die is alleen maar gegroeid. Net als hijzelf trouwens: begonnen als stagiaire, is Nikos in een paar jaar tijd onze chef design geworden. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de creatieve uitstraling van Blooming Buildings. Hij ontwikkelde (en bewaakt) de huisstijl, stuurt het designteam aan en visualiseert de ontwerpen van onze projecten. Zodat onze opdrachtgevers nog voordat er ook maar één plan is aangekocht een gedetailleerd idee krijgen van het eindresultaat. Nikos groeide op in Thessaloniki, een Griekse havenstad die de problemen van de klimaatverandering steeds meer ondervindt. Hij is dan ook erg blij bij Blooming Buildings werk te hebben gevonden waarin hij kan bijdragen aan ons streven om Nederland (en de rest van de planeet) beter te maken.

Juna

Visual Designer, Ruimtelijk Ontwerper en Social Media aanjager

Ontwerpen vanuit een grote fascinatie voor het effect van de natuur op het menselijk lichaam en brein Lees meer…

Met mijn fascinatie voor alles wat met de natuur te maken heeft, is Juna begonnen met ontwerpen en het maken van kunst. Opgroeiend als stadsmeisje in Utrecht, werd de caravan van haar familie haar tweede thuis, waar ze elk weekend in de natuur was. Ze bracht haar tijd door met spelen in het bos, de duinen en op het strand. Deze verbondenheid met de natuur werd haar drijfveer. Vanuit haar grote fascinatie voor het effect van de natuur op het menselijk lichaam en brein is ze een aantal jaar geleden begonnen met ontwerpen. ‘We hebben als mensen een sterke band met de natuur, maar leven grotendeels in stedelijke omgevingen, vooral in Nederland. Als ontwerper wil ik mensen opnieuw verbinden met de natuur in onze huidige leefomgeving. Ik besteed mijn tijd aan het visualiseren van informatie. Door intuitive en wetenschappelijke kennis te combineren, creëer ik mijn werk.’

Dorien

Impact & Marketing communicatie Manager

Dorien begeleidt ons bij onze langgekoesterde wens om een B Corp onderneming te worden en de groene impact- en communicatiestrategie Lees meer…

Opgegroeid in de kop van Noord-Holland, op vijf minuten van bos, duin en zee, heeft Dorien altijd van de natuur gehouden. Maar die natuur was lange tijd volkomen vanzelfsprekend. Iets om naartoe te gaan en waarvan je kan genieten. Pas veel later ging ze beseffen dat wij er zelf ook deel van uitmaken. En dat wij met z’n allen de plicht hebben om er goed voor te zorgen. Ze begon als B Leader een dag per week Blooming Buildings te helpen de B Corp Certificatie te halen. Maar werd zo gegrepen door onze missie dat die ene dag er al snel vier werden. Door een stevige impact- en communicatiestrategie neer te zetten, hoopt ze bij te dragen aan het streven van Blooming Buildings om een soort groene olievlek te creëren die steeds groter wordt. Waardoor we langzaam maar zeker de wereld een stukje mooier kunnen maken. En we ook in de stad kunnen genieten van de wonderen van de natuur, zoals ze zelf in haar eigen tuin geniet van de jasmijn die het hele jaar door groen is en heel lang uitbundig bloeit.

Harry

Beplantingsontwerper

De man achter onze bijzondere beplanting. Een kunstenaar met een schat aan botanische kennis Lees meer…

De man achter onze bijzondere beplanting. Een kunstenaar met een schat aan botanische kennis, die in meer dan 30 jaar tuin- en landschapsontwerp een geheel eigen stijl ontwikkelde. Met een grote variatie aan planten creëert hij een jaarrond onderscheidend beeld, in harmonie met de omgeving.

Natascha

Creatief Projectleider & Business Development

Een achtergrond in architectuur, veel technisch inzicht, een bak positieve energie en een zwarte band in organiseren Lees meer…

Een achtergrond in architectuur en interieur design, een bak positieve energie én een zwarte band in organiseren: Natascha is een creatieve duizendpoot met een schat aan ervaring in zowel creatieve als leidinggevende rollen. Hoe complexer het vraagstuk, hoe liever het haar is. Ze had de creatieve leiding over het ontwerp van het Amsterdamse hoofdkantoor en de designstudio van Philips, en was verantwoordelijk voor de realisatie. In haar ontwerpen ruimt ze steeds meer plek in voor natuurlijke beplanting. Om dit op grotere schaal te kunnen doen zocht ze de samenwerking met Blooming Buildings. Ze helpt ons nu met nieuwe opdrachtgevers en het realiseren van onze grootste en meest complexe projecten. Samen gaan we onze missie waarmaken: Making Urban Nature Happen. Linksom of rechtsom.

Dorien Cornelia

Klimaat- en Waterspecialist

Een verwondering voor de schoonheid van de natuur, gecombineerd met een diepe kennis van klimaatadaptatie en watermanagement, plus zakelijk inzicht Lees meer…

Zolang Dorien zich kan herinneren, heeft ze zich verwonderd over de schoonheid van de natuur. Vandaar wellicht dat ze aardwetenschappen is gaan studeren. In haar werk voor Blooming Buildings koppelt ze een diepe kennis van klimaatadaptatie en watermanagement aan zakelijk inzicht. En als gecertificeerd NLP-trainer helpt ze mensen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dankzij haar empathische grondhouding kan ze snel tot de kern komen. Dorien woont in Purmerend en heeft een tuin vol eetbare planten, waar ze vaak en dankbaar gebruik van maakt. Niet alleen voor zichzelf, ook voor haar paard, die je kunt wakker maken voor een handje rozenbottels en frambozenbladeren. Samen met Blooming Buildings hoopt ze mensen bewuster te laten genieten van hun omgeving, zodat we beter voor elkaar en voor de aarde gaan zorgen.

Caroline

Projectbeheer & Projectontwikkeling

Gedreven door het positieve effect van goed groen op steden en inwoners, Lees meer…

Gedreven door het positieve effect van goed groen op steden en inwoners, beheert Caroline een aantal buitenprojecten. Daarnaast zet ze haar ervaring in bij ontwikkeling van nieuwe projecten.

Lauren

Projectbeheer

Lauren heeft veelzijdige plantenkennis opgedaan toen zij in de jungles van Papoea-Nieuw-Guinea, de Australische bush en de Alpen in Oostenrijk woonde. Lees meer…

Lauren heeft veelzijdige plantenkennis opgedaan toen zij in de jungles van Papoea-Nieuw-Guinea, de Australische bush en de Alpen in Oostenrijk woonde. Deze kennis past zij nu toe op verschillende binnen- en buiten projecten.

Mike

Stagiair Asset Management

‘Ook in de stad zou je vanzelfsprekend dagelijks contact met de natuur moeten hebben’ Lees meer…

Dankzij een gastcollege voor zijn studie Asset Management aan de Hogeschool van Amsterdam raakte Mike geïnteresseerd in conceptontwikkeling. Via via kwam hij terecht bij Blooming Buildings en vond hij precies wat hij zocht: een groene projectontwikkelaar die niet alleen kijkt naar duurzaamheid en klimaatadaptatie, maar naar het complete plaatje. Dus ook naar de esthetische kwaliteit, de historie van een gebouw, de omgeving, het sociale verkeer én de economische waarde die groen kan toevoegen. Mike hoopt tijdens zijn stage onder andere te leren hoe je de positieve impact van beplanting financieel inzichtelijk kan maken. Op zijn 19e verhuisde hij van Hoorn naar Amsterdam. En daarmee van een ruime tuin naar geen tuin. Het vanzelfsprekende dagelijkse contact met de natuur mist hij wel. Mede daarom voelt hij zich zeer op z’n plek in ons kantoor aan de Bloemgracht, waar hij net zo floreert als de vele planten waarmee we ons hier omringen.

Larissa

Stagiair (Ruimtelijk) Design

Een vanzelfsprekende band met de natuur en een liefde voor (ruimtelijk) design Lees meer…

Een aantal jaar geleden heeft Larissa samen met haar vader de tuin van haar ouderlijk huis aangepakt. Een van hun doelen: de tuin moest er 365 dagen per jaar mooi uitzien. Dus toen ze las over de jaarronde bloeiboog van Blooming Buildings wist ze: hier wil ik stage lopen. Larissa studeert Spatial Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze vindt het fijn om te kunnen switchen tussen digitaal en fysiek werk. En hoopt bij Blooming Buildings te ontdekken op welke manier beplanting impact heeft op een ruimte en hoe je daar als designer invloed op uit kan oefenen. Opgegroeid op de Veluwe is haar band met de natuur vanzelfsprekend en persoonlijk. Door het tuinproject met haar vader heeft ze bovendien veel botanische kennis opgedaan. Kennis die ongetwijfeld nog meer tot bloei komt tijdens haar stage bij Blooming Buildings.

Gerard

Hovenier & Technisch Specialist

Gerard coördineert de technische kant van Blooming Buildings projecten. Lees meer…

Gerard coördineert de technische kant van Blooming Buildings projecten. Vanuit zijn tuinbouwachtergrond is hij gespecialiseerd in werken met natuurlijke roofvijanden, bodemverbetering en bemesting.

Mark Joost

Copywriter

‘Alles wil bos worden’, we moeten alleen een handje helpen Lees meer…

‘Alles wil bos worden’, zei een boswachter ooit tegen Mark Joost. Sindsdien zoekt hij naar mogelijkheden om de natuur een handje te helpen. Dus toen Blooming Buildings op zijn pad kwam en hij zich ging verdiepen in stedelijke vergroening, wist hij al snel: hun missie, wordt mijn missie. Mark Joost groeide op in een klein dorpje aan de Waal, studeerde media studies aan de UvA en heeft sinds 2000 als copywriter en creatief strateeg gewerkt voor merken als De Hypotheker, Trouw, Fisherman’s Friend, Wehkamp en De Beste Drop Ooit. Hij woont met zijn vrouw, twee kinderen, twee katten, één tuin en miljarden micro-organismen in Zwolle. Samen met Blooming Buildings hoopt hij een groene revolutie te ontketenen die de betonnen wereld kleurrijker, schoner en vriendelijker zal maken. Zijn botanische kennis laat nog te wensen over: menig plant die onder zijn zorg stond, kan dat helaas niet navertellen. Hij hoopt hier veel te leren.

Kim

Tuinbaas Groot Handelsgebouw

Kim beschrijft zichzelf als een ’tuincoach’, altijd bereid om advies te geven over hoe je een gezonde tuin kunt laten groeien en bloeien, en om dat ook waar te maken, net als Blooming Buildings. Lees meer…

Kim beschrijft zichzelf als een ’tuincoach’, altijd bereid om advies te geven over hoe je een gezonde tuin kunt laten groeien en bloeien, en om dat ook echt waar te maken, net als Blooming Buildings. Ze heeft een uitgebreide achtergrond in tuinieren en tuinprojecten. Ze viel voor de kwaliteit van de beplanting en tuinen die Blooming Buildings levert, en voor de educatie die een belangrijke nevenactiviteit is, klein en groot, voor al onze teamleden.

Ruben

Adviseur & Specialist Stedenbouw

Ruben zet zich in voor leefbare steden Lees meer…

Ruben zet zich in voor leefbare steden en adviseert over stedenbouwkundige opgaven.

Martijn

Business Development

Onze scherpe sparringpartner die altijd een extra perspectief toevoegt Lees meer…

Onze scherpe sparringpartner die altijd een extra perspectief toevoegt in business development trajecten voor nieuwe opdrachtgevers.

Ashley

Projectbeheer

Ashley’s liefde voor planten is enorm. Ze brengt haar expertise in de praktijk om ervoor te zorgen dat planten floreren Lees meer…

Ashley’s liefde voor planten is enorm. Ze brengt haar expertise in de praktijk om ervoor te zorgen dat planten floreren en optimaal bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Dit doet zij voor diverse binnenprojecten.

Marleen

Zorgsector & Onderzoek

Marleen verdiept zich naast haar studie Geneeskunde in vergroening van de zorg. Lees meer…

Marleen verdiept zich in vergroening van de zorg naast haar studie geneeskunde. Ze onderzoekt de effecten van goed groen op patiënten en medewerkers en beheert onze projecten in Nijmegen.

Stephanie

Projectbeheer

Hoe meer planten Stephanie leert kennen, hoe gelukkiger zij wordt! Lees meer…

Hoe meer planten Stephanie leert kennen, hoe gelukkiger zij wordt! Ze is tuinbaas van grote buitenprojecten in Utrecht.

Simon

Projectbeheer

Simons liefde voor planten wordt alleen overtroffen door zijn liefde voor zijn hond. Hoewel hij het grootste deel van zijn professionele leven achter een computer doorbracht, was hij nooit ver verwijderd van planten en groen. Lees meer…

Simons liefde voor planten wordt alleen overtroffen door zijn liefde voor zijn hond. Hoewel hij het grootste deel van zijn professionele leven achter een computer doorbracht, was hij nooit ver verwijderd van planten en groen. Met zijn baan bij Blooming Buildings heeft hij nu de perfecte combinatie van kantoor- en praktisch werk, en hij houdt ervan om tijdens het werk over nieuwe planten te leren.

Kune

Projectbeheer

Een bezige bij met groot hart voor de mensen en de natuur Lees meer…

Kune kijkt graag naar klimplanten. Hoe ze hun weg vinden langs een muur. Niet zo gek dus dat ze zich thuis voelt bij Blooming Buildings: wij zijn ook groot klimplantenfan. Vanaf moment één dat Kune beheerder is, voelt ze de verantwoordelijkheid om de planten die zij verzorgt zo gezond en gelukkig mogelijk te houden. Naast haar werk als beheerder studeert ze Social Work en doet ze vrijwilligerswerk bij een centrum voor mensen met psychosegevoeligheid. Daar kookt ze en begeleidt ze bij De Bruisende Tuin, een moestuin die in diverse groenactiviteiten voorziet. Met haar liefde voor planten, wil ze meewerken aan een maatschappij waarin de natuur zonder obstakels haar weg kan vinden. Wat dat betreft is er nog een lange weg te gaan. Blooming Buildings voelt als een stap in de goede richting, waar we ruimte maken voor groen en een duurzaam bestaan.