De duurzame bedrijfsvoering van Blooming Buildings

Blooming Buildings heeft als missie het leefbaar maken van alle steden, met hulp van de magie van de natuur. (Lees hier meer over onze missie en visie). We richten ons specifiek op het vergroenen van stedelijke gebieden, omdat hier de positieve impact het grootst is. Dit doen we door letterlijk grijze stenen te vervangen door zeer diverse groene beplanting. Dit zorgt voor een gezondere en gelukkigere bevolking en natuur. We werken graag met anderen samen en zorgen voor educatie over en rond onze projecten omdat we zo graag de ‘groene vlek, ofwel het enthousiasme voor natuur, willen vergroten. Ook intern zijn we veel met duurzaamheid bezig, dit vertaalt zich in alles wat hoort bij een duurzame bedrijfsvoering en hopelijk in 2024 een B Corp status (certificatie is aangevraagd in 2023).
Zo dragen wij bij aan Sustainable Development Goals (SDG’s) 3, 11, 13 en 15.
  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn.
  • SDG 11 – Duurzame Steden en Gemeenschappen
  • SDG 13 – Klimaatactie
  • SDG 15 – Leven op land

Duurzaamheid voorbij milieu

Blooming Buildings streeft naar een holistische duurzame bedrijfsvoering met oog voor het lange termijn welzijn van álle stakeholders, waarbij we onder andere veel inspiratie halen uit de B Corp uitgangspunten, die naast milieu ook governance, werknemers, gemeenschap (hieronder valt ook diversiteit en inclusiviteit) en juiste omgang met klanten inhouden. Zo nemen we altijd het OV of bij uitzondering, een elektrische huurauto. We zijn zelf ook bezig met B Corp certificering en verwachten ons in 2024 ook B Corp te mogen noemen.
Zowel in bedrijfsvoering als in onze marketing en communicatie-activiteiten opereren we vanuit marketing 3.0 filosofie (missie, visie en kernwaarden als fundament). Dit houdt in dat we ons ook ouden aan een paar simpele regels m.b.t. ethische communicatie, onder andere: Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn het belangrijkst, we communiceren geen irreële, onware, irrelevante of misleidende claims en wat we stellen kunnen we onderbouwen met data.

inforgraphic met onderdelen duurzame bedrijfsvoering van Blooming Buildings

Groentraining en vergroten ‘Groene vlek’

Al onze beheerders krijgen een gedegen groentraining en krijgen zo naast hun liefde voor planten, veel kennis over de honderden soorten planten die we gebruiken. Zo krijgt iedereen in het team zwarte vingers én groene hersens.

Als laatste willen we graag de ‘groene vlek’ vergroten door zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de (economische) voordelen va goed groen en enthousiast te maken over de grote en kleine stappen die ze kunnen zetten.  Dit doen wij door via onze social mediakanalen artikelen te communiceren over relevante onderwerpen, maar ook zeer praktisch door onze beheerder ongelimiteerd tijd te geven om voorbijgangers te woord te staan over onze projecten en specifieke plant- en beheervragen te beantwoorden, ook als dit over planten bij mensen thuis gaat. Daarnaast spreken we met beleidsbepalers, geven we lezingen en houden we ‘inloopspreekuren’.

Inspiratie of direct een gesprek

Dat is duurzaamheid volgens Blooming Buildings. Ben je zelf Facility manager, HR-manager, Impact manager, Sustainability manager of beheer je bijvoorbeeld een vastgoedportfolio of een ziekenhuis en wil je graag stappen maken met groen in en om jouw faciliteit(en), kijk dan hier voor inspiratie of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.