Buitenruimte en bedrijfstuin; Interieurbeplanting

Fendi winkelbeplanting, dakterras en groene balkons, LVMH

KlantFendi winkelbeplanting, dakterras en groene balkons, LVMH
SpecialiteitenBuitenruimte en bedrijfstuin; Interieurbeplanting
LocatieAmsterdam
Gerealiseerd in2023
ActiviteitenAdvies
Design
Aanleg
Beheer
Delen

Over het project

Blooming Buildings creëert balkontuin en daktuin voor Fendi Amsterdam

Begin 2024 opende het Italiaanse modehuis Fendi (onderdeel van Louis Vuitton Moët Hennessy) op de Amsterdamse PC Hooftstraat een nieuwe flagshipstore. Met drie verdiepingen en bijna 600 vierkante meter ben je daar als modeliefhebber wel even zoet. De Frans-Mexicaanse architect Gabriela Puig Solleile heeft elke verdieping een eigen uitstraling en inrichting gegeven. Aan Blooming Buildings de eer om interieur, dak en balkons van beplanting te voorzien. Ook als liefhebber van de betere beplanting kun je hier dus je hart ophalen.

Balkons met de allure van een stadspark

Kosten noch moeite werden gespaard om het vlaggenschip van Fendi van allure te voorzien. Om klanten en partners van Fendi het gevoel te geven dat ze in een park zitten, hebben we de balkons van grote plantenbakken en potten voorzien. De achterkant kijkt uit op een weelderige binnentuin die grenst aan het legendarische Schapenburgerpad, het laatste polderpad van Amsterdam. Door de beplanting van de binnentuin naadloos over te laten gaan in de beplanting op Fendi’s balkons, wordt het onderdeel van een groter geheel. Om dit gevoel te versterken, hebben we het principe van borrowed landscape gebruikt: we gaven de buren van Fendi planten in dezelfde stijl. Waar je ook zit op de balkons van Fendi, zie je nu paradijselijk groen om je heen.

Een daktuin in volle grond

Ook het dak heeft een groene make-over gekregen. Omdat de draagkracht van het dak uiterst beperkt was,, bleek het onmogelijk om een diepe grondlaag te gebruiken, we konden maar een paar centimeter aanbrengen. Om toch de hoogte in te kunnen, hebben we planten gebruikt die niet in de diepte, maar vooral in de breedte wortelen. Zo hebben we toch een zeer gevarieerde daktuin kunnen creëren waar 365 dagen per jaar iets verrassends gebeurt. En waar de biodiversiteit floreert als nooit tevoren. Een daktuin met planten die wortelen in de volle aarde heeft nog een aantal voordelen. Bij hevige regenbuien is het in staat om grote hoeveelheden water op te vangen, zodat eventuele waterschade voorkomen wordt. Daarnaast heeft het een grote isolerende werking die op hete dagen voor verkoeling en op de koude dagen voor warmte zorgt. Zo bespaart Fendi dankzij deze daktuin veel energie. Energie die ze bijvoorbeeld kunnen steken in de ontwikkeling van hun nieuwe collecties.

We vertellen je graag nog veel meer

Als je wilt, kunnen we je nog veel meer vertellen over het balkon en de daktuin van Fendi. Vooral kunnen we je meer vertellen over wat Blooming Buildings voor jou kan betekenen. En hoe vergroening (financiële) waarde creëert. Elk project is anders, in dat opzicht is elk project hetzelfde. Kom dus gerust eens langs in ons kantoor aan de Bloemgracht.