Groen als belangrijk onderdeel van het interieur van je kantoor

Een groen kantoor: Natuurlijke interieurbeplanting en projectbeplanting, de sleutel tot gelukkige en productieve werknemers

Ben jij bezig met het interieur van je kantoor en het welzijn en de gezondheid van je medewerkers en zou je daar groene interieurbeplanting voor willen gebruiken? Wij maken innovatieve groene kantoren, winkels en werkplekken waar mensen graag komen. Van een strak en modern kantoor interieur tot uitbundige kantoorjungle, tot natuurinclusieve binnentuinen, werkstations, plantenwanden zoals een geheel groene wand in een gang, hal of trappenhuis of een set van originele kantoorplanten. Onze interieur- en projectbepanting ontwerpen we altijd op maat en passend bij jouw doelstellingen.

Hogere productiviteit en welzijn van je werknemers met natuurlijke beplanting


Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers die werken in een groene omgeving een hogere productiviteit vertonen dan hun collega’s zonder groen in het interieur. Planten hebben namelijk een positief effect op het stressniveau van werknemers en dragen bij aan een verbeterd welzijn. Daarnaast zorgt een groene omgeving voor een positieve sfeer en stimuleert het de creativiteit van werknemers. Een ander voordeel van groen in het interieur van kantoren is dat planten de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Ze fungeren als natuurlijke luchtzuiveraars door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Dit draagt bij aan een gezondere werkomgeving en kan de gezondheid van werknemers positief beïnvloeden. Bovendien kan het hebben van planten in het interieur de concentratie en focus van werknemers bevorderen, wat leidt tot een verhoogde productiviteit. Naast de functionele voordelen brengt groen in het kantoor ook esthetische voordelen met zich mee. Het geeft het interieur namelijk een natuurlijke uitstraling en creëert een rustige en ontspannen sfeer. . Ook kan een groen kantoor een mooie visuele weergave zijn van de duurzaamheidsambities van het bedrijf. Investeer ook in groen in het interieur van je kantoor en pluk de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Hierboven staan enkele voorbeelden van ons werk, hieronder vind je inspirerende voorbeelden binnen enkele van onze andere werkgebieden.
  • Groen op kantoor verhoogt het werkplezier, de productiviteit en de creativiteit
  • Een groen kantoor zorgt voor betere luchtkwaliteit en temperatuurregulatie
  • Een groene kantoorruimte zorgt voor minder ziekteverzuim
  • Groene kantoren zijn zelfs een voordeel bij recuitment