Natuurlijke beplanting voegt waarde toe aan gebouwen, bedrijfsterreinen en buitenruimtes

Mogelijke manieren om uw bedrijfsterrein te vergroenen zijn verticaal groen, tuinparken (of parktuinen), geveltuinen, groene terrassen, daktuinen en borders. Wij denken ook graag mee hoe uw buitengroen extra hard kan werken voor uw werknemers en bezoekers, door uit te nodigen tot een ommetje, buiten lunchen, vergaderen of zelfs ontspannen met een spelletje.

Een duurzame investering


Bedrijfsterreinen kenmerken zich vaak door verstening. Ze kampen als gevolg van klimaatverandering geregeld met wateroverlast en hittestress en ogen niet erg aantrekkelijk. Structurele vergroening verkoelt de omgeving en maakt deze bestendiger voor extreem weer. Kostbaar regenwater wordt langer vastgehouden en gebruikt. Goede beplanting zier er aantrekkelijk uit, voegt kwaliteit toe en vitaliseert panden en bedrijfsterreinen. De (verhuur)waarde van panden kan tot wel 30% stijgen, wat vergroening een rendabele, duurzame investering maakt.

Wat ons betreft een geweldige manier om snel duurzame impact te maken is verticaal groen (ook wel: natuurfaçades, groene gevels of groene wanden). Voor onze groene wanden gebruiken wij uitsluitend klimplanten. Deze staan bijna altijd in de volle grond en zijn daardoor bestand tegen extreme weersomstandigheden. Door bij de aanleg te werken met grote planten is er direct effect voor een lagere prijs dan systeemwanden. Wij laten een groene laag de architectuur versterken. Altijd met een boeiend en bloeiend resultaat.

Klik op de foto’s hierboven door voor enkele gerealiseerde projecten op bedrijfsterreinen en buitenruimtes of laat je inspireren door gerealiseerde projecten binnen onze andere werkgebieden via de links hieronder.
  • Verhoogde waarde van het pand
  • Helpt tegen hittestress en wateroverlast
  • Draagt bij aan sociale cohesie: samen een ommetje of lunch buiten