Helende omgevingen (Healing Environments) bevorderen fysieke en mentale gezondheid

Natuurlijke beplanting draagt bij aan een gezonde omgeving voor patienten, medewerkers en bezoekers van bijvoorbeeld ziekenhuizen en revalidatiecentra. Zie onder een van onze projecten waarbij we bijgedragen hebben aan het Healing Environment, of helende omgeving van Radboudumc.

Lees hier ook meer over  Healing environments. , of scroll verder naar beneden voor andere voorbeeldprojecten in de Openbare ruimte en Binnenbeplantingsprojecten.

Een gezonde omgeving

Een groene omgeving is een gezond decor. Naast de luchtzuiverende werking van planten dragen ze veel bij aan een prettige leefomgeving. Wist je bijvoorbeeld dat een groen uitzicht zorgt voor een sneller herstel na ziekte of operatie? Ook het ziekteverzuim onder medewerkers kan worden verlaagd door beplanting. Wij vertalen wetenschappelijke inzichten naar een groene omgeving die meetbaar impact heeft op het fysieke en mentale welbevinden.

Zie hierboven een voorbeeld van ons werk in een helende omgeving en klik onder door voor voorbeelden van onze andere werkgebieden.
  • Draagt bij aan herstel
  • Hogere fysiek en mentaal welbevinden van patiënten, bezoekers en werknemers
  • Draagt bij aan sociale cohesie: samen een ommetje of lunch buiten

Zie onder voor onze andere werkgebieden: